Učestvuj direktno u stvaranju svog poslovnog okruženja.

O nama

UTAS – UDRUŽENJE TURISTIČKIH AGENCIJA SRBIJE

Udruženje je osnovano 2019. godine kao neprofitno i strukovno. Inicijativa za osnivanjem je potekla od potrebe tržišta turizma za modernom organizacijom koja je sposobna da se brzo I efikasno uskladi sa zahtevima kako klijenata, tako i uskladjivanja sa zakonaskim normama. Osnivačku skupštinu UTAS-a koja je održana u Privrednoj komori Srbije incijalno je podržalo 104 turističke agencije iz cele Srbije. Članovi Upravnog odbora su birani kao predstavnici grupacije agencija koju predstavjlaju I iz koje dolaze, pa će se tako usko baviti potrebama i problemima organizacije i posredništva, receptivnog turzima, inicijative, obrazovnog turizma, studentskih programa.

UTAS je članica odseka za turizam Privredne komore Srbije I samim tim može biti inicijator predloga izmena i dopuna Zakona o turizmu, podzakonskih akata I pravilnika.

Misija udruženja je da aktivno utiče na stvaranje dobrog poslovnog okruženja, prihvatljive i fer uslove na trzistu za sve učesnike bez obzira na njihovu veličinu.

Vizija udruženja je da bude sinonim za poverenje i organizaciju koja postavlja nove i moderne stanarde u sferi turizma u korak sa vremenom koje dolazi.

Ciljeve udruzenja pogledajte na stranici…

 

Članice UTAS-a su agencije sa višedecenijskim iskustvom u poslovanju, agencije koje nisu imale problem sa zakonom ili uticale na loše poslovno okruženje. UTAS prihvata članstvo agencija uz prethodnu proveru, uz ispunjenje visokih standard koje udruženje propisuje.

Nastupanje UTAS-a na domaćem iI stranim tržištima kao predstvanika svojih članica, omogućava veću Ii bolju vidljivost, ostvarivanje svojih ciljeva kao I poslovno povezivanje članica nesebičnu pomoc. Sve clanice UTAS-a imaju na raspolaganju stručnu pomoć udruženja, besplatne pravne savete i pravo da se njihova reč čuje kroz skupštinu udruženja.

Udruženje UTAS

koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.