Pitanja iz elektronskog formulara za ulazak u Grčku od 01.07.2020.

Generalni sekretarijat za civilnu zaštitu Grčke propisao je protokole za različite vidove prevoza koje koriste putnici u tu zemlju. Više o tome imate na našem linku ovde.
Formular se nalazi na ovom sajtu: https://travel.gov.gr/

Pitanja iz elektronskog formulara.
Pregledali smo za prelaz autobusom, kolima i avionom.

Vrsta prevoza: potrebno označiti da li se dolazi kopnom, avionm, brodom, trajektom

Ako označite kopno, onda se označava da li se ulazi busom, vozom ili kolima.

Ako označite autobus onda se unose tablice, ime prevoznika, broj sedišta u vozilu, datum dolaska i mesto prelaska granice.

Ako označite kola onda samo tablice, datum dolaska i granični prelaz.

Ako označita avion, onda ćete morati upisati ime avio kompanije, broj leta, datum dolaska, aerodrom na koji se sleće. Ako postoji i unutrašnji let (recimo od Atine do Rodosa) onda se unose i ti detalji.

Zatim se unose: prezime, ime (obavezno bez kukica na slovima, dakle šćč se piše scc), srednje ime, pol, godine, označava tip dokumenta (pasoš ili ID kartica) i onda se upisuje broj dokumenta,. Zatim mobilni telefon, pa poslovni broj pa kućni broj, drugi telefonski brojevi i mail adresa. Vodite računa da vam ovi podaci budu ispravno napisani jer upravo na ovaj  mail traba da vam prvo stigne potvrda da su primili vaš formular a zatim će vam uskoro poslati i QR kod koji treba da ponesete sa sobom i koji će biti očitan na granici. Na osnovu tog koda će znati da li treba da vas testiraju ili ne.

Zatim adresa stanovanja: zemlja, pa region(!) – u Srbiji po okruzima!, pa poštanski broj (za sad za BG 11000 ne prihvata već samo 110000, za NS takođe), ulica, broj, broj stana.

Zatim se označava zemlja u kojoj je putnik eventualno boravio u poslednjih 14 zemalja ako je drugačije od zemlje u kojoj živi (ne misli se na tranzit!).

Zatim podaci o mestu boravka u Grčkoj: zemlja, region* (pogledajte dole pojašnjenje), grad, poštanski broj, ime objekta, adresa, broj. Ako se ide na više lokacija onda se to čekira i popunjavaju dodatni podaci o adresama za narednih 7 dana.

Potom “Emergeny Contact information” – podaci o osobi koja se može kontaktirati u narednih 30 dana (dakle familija, prijatelj, …): Prezime, ime, zemlja, grad, mobilni, još jedan broj, mail adresa.

Potom se popunjavaju podaci o saputniku, članu familije, samo ako ima manje od 18 godina – što bi značilo da za sve odrasle osobe se mora posebno popunjavati obrazac.

Zatim se upisuju imena saputnika ako nisu članovi porodice: prezime, ime, naziv grupe (za ovu poslednju stavku ne piše da važi samo za mlađe od 18 god).

Ako neko ima neko drugačije tumačenje ili pitanje, pišite nam na našoj FB stranici pa ćemo pokušati odgovoriti ili ispraviti ako nešto nismo dobro protumačili.

VAŽNO: TELEFON U GRČKOJ NA KOJI SE PUTNICI JAVLJAJU AKO OSETE SUMNJIVE SIMPTOME JE: 1135

*Regije u Grčkoj, spisak sa PLF formulara:

Regioni u Grčkoj PLF

Regije u Grčkoj Mapa:

REGIJE U GRČKOJ MAPA

 

Želimo Vam srećan put! Što manje čekanja i zadržavanja na granici i negativan rezultat u slučaju testiranja! 

Udruženje UTAS

koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.