Uredba o zamenskom putovanju

Uredba o zamenskom putovanju

Organizatori putovanja našeg udruženja su zauzeli jedinstven stav povodom primene Uredbe o zamenskom putovanju kako bi podržali kolege posrednike u prodaji jer smatraju da samo svi zajedno činimo uspešan lanac u pružanju turističkih usluga. 

 

Organizatori putovanja će izdavati Potvrde o zamenskom putovanju na pun iznos eur koji je stranka uplatila kod posrednika, i s kojim će stranka kasnije raspolagati. Iznos koji posrednik treba da uplati organizatoru biće umanjen za procenat provizije koja bi bila ostvarena u odnosu na sredstva koja je putnik uplatio posredniku, a u skladu je sa Ugovorom o posredovanju i opštim odredbama programa putovanja koji je sastavni deo Ugovora o putovanju.

 

Zamensko putovanje može da bude realizovano isključivo preko posrednika kod kojeg je prvobitno putovanje i ugovoreno.

 

Ova jednoglasna odluka donešena je na sastanku Sekcije organizatora UTAS-a 18. maja ove godine.

 

Potvrde o zamenskim putovanjima izdaju se za sve ugovore o turističkim aranžmanima koji su sklopljeni do 15. marta 2020. godine, a čija realizacija nije moguća usled pandemije bolesti Covid-19.

 

Verujemo da će ovakav zajednički stav pomoći svim kolegama koji se bave subagenturom da prebrode ova, za sve nas, teška vremena i pozivamo kolege iz drugih udruženja da slede naš primer. 

 

Samo zajedničkim trudom i zalaganjem možemo spasiti manje agencije od nestanka.

 

Želimo svima uspeh u daljem radu!

 

Srdačan pozdrav,

 

Upravni odbor i OTP sekcija UTAS-a

Udruženje UTAS

koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.